Inner Voices


Οι Πολλές Όψεις του Εαυτού

Η προσωπικότητά μας είναι μια πολύπλευρη πραγματικότητα. Αποτελείται από πολλά διαφορετικά μέρη, το καθένα με τη δική του ταυτότητα και ατομικότητα. Μπορούμε να δούμε αυτό το πλήθος των διαφορετικών εαυτών στη ζωή μας.

Ο τρόπος με τον οποίο σχετιζόμαστε με τον αγαπημένο μας είναι διαφορετικός από τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με τους γονείς μας. Ο τρόπος με τον οποίο σχετιζόμαστε με το αφεντικό μας είναι διαφορετικός από τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε στις κοινωνικές μας συναναστροφές με τους φίλους μας. Η ενέργεια που νοιώθουμε όταν κάνουμε έρωτα είναι διαφορετική από εκείνη που εκφράζουμε όταν κάνουμε σπορ ή μελετάμε για ένα διαγώνισμα.

Στο παρελθόν επικρατούσε η άποψη ότι όλες αυτές ήταν διαφορετικές εκφράσεις μιας συγκεκριμένης δομής προσωπικότητας, ενώ τώρα γνωρίζουμε ότι αποτελούμαστε από μυριάδες ατομικές δομές αποκαλούμενες «εαυτοί» ή «υποπροσωπικότητες», οι οποίες όλες μαζί συνιστούν αυτό που ονομάζουμε προσωπικότητα.

Φυσικά, αυτό δεν έχει καμιά σχέση με τη διασπασμένη προσωπικότητα, η οποία συνιστά μια κλινικά παθολογική κατάσταση οφειλόμενη συνήθως σε σοβαρό τραύμα της παιδικής ηλικίας. Αντιθέτως, πρόκειται για την κανονική κατάσταση κάθε ανθρώπινης ύπαρξης, έστω κι αν πολύ λίγοι το γνωρίζουν.

Αυτό που δημιουργεί την προσωπικότητα είναι η ανάγκη για επιβίωση. Από τη βρεφική ηλικία εκφραζόμαστε αυθόρμητα με μια ποικιλία συμπεριφορών: θυμό, γέλιο, συγκίνηση, φόβο, ενθουσιασμό, λύπη κοκ. Όταν μας εκτιμούσαν και μας αναγνώριζαν για μια συγκεκριμένη συμπεριφορά εκείνοι που μας μεγάλωσαν, έχει κατακρατηθεί μέσα μας. Όταν η συμπεριφορά μας δεν εκτιμάται ή απορρίπτεται, ο νους μας θάβει αυτή τη συμπεριφορά μέσα στο υποσυνείδητο.

Για παράδειγμα, αν ο γονιός μας μάς επαινούσε για τις επιδόσεις μας στο σχολείο, κρατήσαμε αυτή τη συμπεριφορά του καλού μαθητή. Αυτή γίνεται ένας «εαυτός», ή πιο σωστά , μια υπο-προσωπικότητα. Αυτή είναι που μας βοηθούσε να ανταποκρινόμαστε στο σχολικά μας καθήκοντα.

Κάθε τρόπος έκφρασης, κάθε συμπεριφορά που έχουμε, είναι ένας ατομικός «εαυτός». Έχουμε πολλούς διαφορετικούς «εαυτούς», όπως έναν Τελειομανή, έναν Προστάτη, έναν Εσωτερικό Κριτή, έναν Χιουμορίστα, έναν Χειριστή, έναν Παιχνιδιάρη, έναν Σοβαρό κοκ.

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα δυνατοτήτων. Ας σκεφτούμε για μια στιγμή πώς θα περιγράφαμε τον εαυτό μας και τις συμπεριφορές μας. Αυτό που κάνουμε είναι να περιγράφουμε τις υπο-προσωπικότητές μας. Και εκείνες που διατηρούμε στην επιφάνεια του νου μας, λόγω της ανατροφής μας, ονομάζονται «Πρωταρχικοί Εαυτοί».

Έχουμε επίσης εκείνους τους εαυτούς που προσπαθήσαμε να εκφράσουμε, αλλά απορρίφτηκαν. Αν εκφράζαμε θυμό και αποδοκιμαζόμασταν ή τιμωρούμασταν γι' αυτό, τότε ίσως να αποφεύγουμε να εκφράσουμε θυμό. Ο θυμωμένος εαυτός είναι καταπιεσμένος, και ίσως να εμφανίζεται ξαφνικά στο προσκήνιο χρόνια αργότερα, άκαιρα. Ή, ίσως ως ενήλικοι, νοιώθουμε πάντοτε μέσα μας θυμωμένοι χωρίς να ξέρουμε γιατί. Πολλοί από αυτούς τους αποποιημένους εαυτούς είναι συναισθηματικώς αρνητικοί, όπως η λύπη, η απογοήτευση και η μνησικακία.

Υπάρχουν και άλλοι επίσης που έχουμε, οι οποίοι είναι στην πραγματικότητα ιδιαίτερα δυνατοί και δημιουργικοί. Όμως, όταν ήμασταν νέοι, δεν ενθαρρύνθηκαν και δεν τράφηκαν ποτέ. Παραμένουν έτσι θαμμένοι στο υποσυνείδητό μας. Αυτοί ονομάζονται οι «Απαρνημένοι Εαυτοί». Είμαστε γεμάτοι με δυνατότητες που δεν μπορούμε να φανταστούμε. Είναι απίστευτη η δύναμη και οι ικανότητες που έχουμε μέσα μας, και που περιμένουν με την κατάλληλη μέθοδο να απελευθερωθούν.


Πώς Σχηματίζεται η Προσωπικότητά μας

Όταν γεννιόμαστε είμαστε εντελώς ευάλωτα και αβοήθητα μωρά, εξαρτώμενα από τους άλλους για τροφή, ένδυση και προστασία. Αν έχουμε την κατάλληλη φροντίδα, γεμίζουμε χαρά. Η μικρή μας ύπαρξη ακτινοβολεί αγάπη χωρίς όρους.

Στην πραγματικότητα ακόμη και σήμερα ακτινοβολούμε χωρίς όρους αγάπη, γιατί αυτή είναι η ουσία μας. Η ικανότητά μας όμως να εκφράζουμε αληθινή αγάπη έχει καταπιεστεί και μπλοκαριστεί σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του τι μας συνέβη.

Μεγαλώνοντας συνειδητοποιήσαμε, μέσω άμεσης εμπειρίας, ότι ο κόσμος δεν είναι γεμάτος από ανθρώπους με αληθινή αγάπη. Πολλοί άνθρωποι, περιλαμβανόμενων όσων ήταν κοντά μας, ήταν γεμάτοι ένταση και εξέφραζαν αρνητικά συναισθήματα.

Οι καθημερινές υποχρεώσεις ήταν μεγαλύτερες απ' ότι μπορούσαν να αντέξουν, ή δεν ήταν ιδιαίτερα ευφυείς και, ίσως μέσα στο μυαλό τους, ένοιωθαν ότι έχαναν το παιχνίδι της ζωής. Μέσα σ' αυτή την κατάσταση κυριευόντουσαν συχνά από απελπισία, θυμό και ψυχικό πόνο. Μπορεί να προσπαθούσαν να τα αποκρύψουν από εμάς, αλλά εμείς μπορούσαμε να δούμε τι αληθινά συνέβαινε.

Ή μπορεί να μας χρησιμοποίησαν σαν σκουπιδότοπο για την αρνητικότητα και τις απογοητεύσεις τους. Μπορεί να κακοποιηθήκαμε σωματικά, συναισθηματικά ή ψυχολογικά. Ανακαλύψαμε επίσης ότι ο κόσμος είναι γεμάτος κινδύνους, όχι μόνο από το φυσικό περιβάλλον, αλλά επίσης από τα προϊόντα του «πολιτισμού», όπως τα αυτοκίνητα, ο ηλεκτρισμός, οι οικιακές συσκευές κτλ.

Έπρεπε να προστατευτούμε. Έτσι επιβιώσαμε.

Το καταφέραμε δημιουργώντας μια «ενεργειακή ασπίδα» μέσα στο σύστημά μας, η Έπρεπε να προστατεύσουμε το «ευάλωτο παιδί» με το οποίο ξεκινήσαμε τη ζωή μας.

Το προστατευτικό κάλυμμα, το οποίο ονομάζεται προσωπικότητα, περιέχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές συμπεριφορές, και όλα όσα υπάρχουν στο ενδιάμεσο. Είναι ό,τι χρησιμοποιούμε για να εκφραζόμαστε, είναι η μάσκα που φοράμε και μέσω της οποίας επικοινωνούμε σε όλες τις σχέσεις μας. Έτσι, η προσωπικότητα μας είναι απλά μια μάσκα που φοράει ο αληθινός Εαυτός. Δεν τίθεται θέμα σωστού ή λάθους, είναι απλά το πώς έχουν τα πράγματα για όλους μας στη ζωή.

Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά ο νους μας θυμάται σχεδόν τα πάντα, και έχουμε αποθηκεύσει στο υποσυνείδητο όλες τις πλευρές μας που εκφράσαμε ή δεν εκφράσαμε στο παρελθόν.

Το πρώτο κλειδί για την επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μας, είναι η κατανόηση της προσωπικότητάς μας και η αποδοχή της στην ολότητά της. Με τον τρόπο αυτό γινόμαστε πλήρως συνειδητοί όλων των πλευρών της ύπαρξής μας, και μπορούμε στο εξής να βιώσουμε αυτό που αληθινά είμαστε.

Η αυτό-ανακάλυψη είναι η μεγάλη ευκαιρία που εμπεριέχουν οι σχέσεις. Στην πραγματικότητα, είναι ο αληθινός σκοπός των σχέσεων. Όλα τα προβλήματα στις σχέσεις εμφανίζονται επειδή οι άνθρωποι παραμένουν ταυτισμένοι με την προσωπικότητα και προσπαθούν να την προστατεύσουν, αντί να βιώσουν αυτό που αληθινά είναι, τον Εαυτό. Και αυτό μπλοκάρει την ικανότητά τους να νοιώσουν αληθινή αγάπη, γιατί έχουν χάσει την επαφή με την ουσία της ύπαρξής τους, τον Αληθινό Εαυτό.

Δεν μπορούμε παρά να φέρνουμε τις προηγούμενες εμπειρίες μας μέσα σε μια σχέση. Υπάρχει ωστόσο ένας τρόπος εργασίας, ο οποίος μας βοηθάει να χρησιμοποιήσουμε τα παλιά μας πρότυπα ως εφαλτήρια προς την αγάπη, την ανάπτυξη και την ελευθερία, αντί για την αποξένωση και το κλείσιμο από το σύντροφό μας, τα οποία οδηγούν τελικά στο χωρισμό.


Γιατί έλκουμε συγκεκριμένους σνθρώπους στη ζωή μας;

Όλες οι υπο-προσωπικότητες που βρίσκονται στην επιφάνεια ονομάζονται «Πρωταρχικοί Εαυτοί». Εκείνες που είναι θαμμένες, οι υποσυνείδητες υπο-προσωπικότητες, ονομάζονται «Απαρνημένοι Εαυτοί». Συνεχίζουν να ζουν στο υποσυνείδητό μας, κινητοποιώντας μας, έστω κι αν δεν έχουμε καθόλου επίγνωσή τους. Είναι η ψυχολογική μας Σκιά.

Τώρα, ο κύριος νόμος του νου μας, που είναι και το μυστικό της ανθρώπινης ζωής λέει ότι, εκείνο που απαρνιόμαστε και θάβουμε στον υποσυνείδητο νου μας, το έλκουμε στη ζωή μας.

Αν λοιπόν βρίσκουμε κάποιον απίστευτα γοητευτικό, είναι γιατί έχουμε έναν ακριβώς το ίδιο γοητευτικό εαυτό μέσα μας, είναι όμως θαμμένος. Επειδή δεν μπορούμε να τον φέρουμε στην επιφάνεια του νου μας αυτή τη στιγμή, τον αναζητούμε στους άλλους και πετυχαίνουμε πρόσκαιρα ένα αίσθημα «ολοκλήρωσης» μέσα μας.

Αν το δούμε αυτό πιο προσεκτικά, αποτελεί το κλειδί του ποιοι μας έλκουν, σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Ένα παράδειγμα θα μπορούσε να είναι ένας πολυάσχολος, σκληρός επιχειρηματίας, ο οποίος έχει καταπιέσει μέσα στο υποσυνείδητό του, τη θηλυκή του πλευρά, με την ευγένεια, τη φροντίδα και την ευαισθησία της. Θα διαπιστώσει ότι γοητεύεται και έλκεται έντονα από μια πολύ θηλυκή γυναίκα, η οποία έχει ως πρωταρχικούς εαυτούς, την ευγένεια, τη φροντίδα και την ευαισθησία.

Εκείνη επίσης, αν έχει καταπιέσει και απαρνηθεί τις δυνατές της ιδιότητες, θα τον βρει ελκυστικό, επειδή για εκείνη αντιπροσωπεύει κάθε τι που έχει απαρνηθεί στην προσωπικότητά της.

Με άλλα λόγια, οι πρωταρχικοί του εαυτοί ταιριάζουν ακριβώς με τους απαρνημένους εαυτούς της, και οι πρωταρχικοί της εαυτοί ταιριάζουν ακριβώς με τους απαρνημένους εαυτούς του. Είναι αυτό που λένε ένα «τέλειο ταίριασμα».

Ή, μπορεί να γνωρίζουμε κάποιον που έχει δυσκολίες με τα χρήματα, και ανακαλύπτει ότι βρίσκει κάποιον που έχει καλή σχέση μαζί τους, πολύ εντυπωσιακό. Ή κάποιον που είναι πολύ φοβητσιάρης και χωρίς αυτοπεποίθηση να βρίσκει ένα θαρραλέο άτομο ιδιαίτερα ελκυστικό.

Ο κατάλογος μπορεί να συνεχιστεί ατελείωτα. Όταν ανακαλύψουμε τη μέθοδο Inner Voices, θα μπορούμε να καταλαβαίνουμε τους άλλους με ένα τρόπο ιδιαίτερο και βαθύ. Και αυτό γιατί θα συνειδητοποιήσουμε ότι κανείς δεν είναι μία μόνο προσωπικότητα.

Αν συνεχίζουμε να πιστεύουμε το αντίθετο, θα είμαστε απροετοίμαστοι όταν ο σύντροφός μας αρχίσει ξαφνικά να εκφράζεται με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Μερικές φορές, όταν ένας σύντροφος εκφράζεται έτσι, μοιάζει σαν ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο να σχετίζεται μαζί μας. Το οποίο κατά κάποιο τρόπο είναι αληθινό, αφού κάθε υπο-προσωπικότητα είναι από μόνη της ένα πρόσωπο. Μπορεί να είναι ένα σοκ, έκπληξη ή ανακούφιση, να ανακαλύψουμε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα στο σύντροφό μας απ' ότι τελικά πιστεύαμε.

Έχει ενδιαφέρον ότι πολλοί δικηγόροι ειδικευμένοι στα διαζύγια, λένε ότι η πιο κοινή παρατήρηση που κάνουν οι άνθρωποι για τους συντρόφους τους όταν ζητάνε διαζύγιο είναι: «Δεν ήξερα ότι ήταν έτσι» ή «Δεν ήξερα ότι ήταν έτσι από κάτω».

Ο σύντροφός τους άρχισε ξαφνικά να εκφράζεται με ένα νέο και διαφορετικό τρόπο, αλλά εκείνοι δεν συνειδητοποιήσανε ότι απλά εξέφραζε έναν άλλο εαυτό. Δεν ήταν ότι ήταν «πράγματι έτσι». Δεν ήταν περισσότερο ο ιδιαίτερος εαυτός που εξέφρασε, απ' ότι εκείνος που συνήθως χρησιμοποιούσε. Δεν το καταλάβανε όμως και σκεφτήκανε ότι είχαν παντρευτεί λάθος πρόσωπο.

Αν είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν πώς λειτουργούν οι υπό-προσωπικότητες, και να εφαρμόσουν τις κατάλληλες διαδικασίες, η σχέση τους θα είχε γίνει πιο στενή και αγαπητική. Όλα τα δύσκολα γεγονότα που τους απομάκρυναν, θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν για να εμβαθύνουν την επικοινωνία τους.

Έτσι, πριν σχετιστούμε με επιτυχία με κάποιο πρόσωπο, χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ποιους εαυτούς εκδηλώνουμε, κάθε στιγμή.


Οι Όψεις και ο Συνειδητός Εαυτός

Σε μια μακρόχρονη σχέση, έχουμε την ευκαιρία να εκφράσουμε πολλές από τις διαφορετικές υπο-προσωπικότητές μας. Αντί αυτό να αποτελεί δυσκολία, καταλήγει να είναι προς μεγάλο όφελος και των δύο. Εμείς, και το πρόσωπο με το οποίο είμαστε μαζί, είτε το συνειδητοποιούμε και οι δυο είτε όχι, είμαστε γεμάτοι από ένα μεγάλο αριθμό εαυτών, ένα ολόκληρο πρόσωπο ο καθένας τους, με τη δική του ιστορία, αναμνήσεις, επιθυμίες, συναισθήματα, ικανότητες και τρόπους συμπεριφοράς.

Πολλοί απ' αυτούς είναι πολύ ενδιαφέροντες και γεμάτοι χαρά. Άλλοι είναι σοβαροί και λυπημένοι, ελκυστικοί και δραστήριοι. Κάποιοι είναι γοητευτικοί και σοφοί. Υπάρχουν αμέτρητοι τύποι μέσα μας, και είναι μαζί τους που έρχονται σε επαφή οι καλοί ηθοποιοί, όταν παίζουν διάφορους ρόλους.

Αυτή είναι η χαρά της σχέσης - η ανακάλυψη των εαυτών μας και εκείνων του συντρόφου μας, και η δυνατότητα της έκφρασής τους όταν το επιθυμούν. Είναι πράγματι εμπλουτιστικό και βαθιά ικανοποιητικό σε ένα ιδιαίτερα έντονο βαθμό. Είναι γνωστό ως το μονοπάτι της συνείδησης. Προκειμένου να βιώσουμε τον Αληθινό Εαυτό μας, θα πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τους «εαυτούς» μας.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πώς είναι σχηματισμένη η προσωπικότητά μας, γιατί όταν μπαίνουμε σε μια σχέση το κάνουμε με μια ομάδα εαυτών - όπως επίσης και ο σύντροφός μας. Έτσι, έχουμε τελικά δύο ομάδες ανθρώπων που συναντώνται, και ελπίζουμε ότι κάποιοι απ' αυτούς θα μπορέσουν να τα βρουν μεταξύ τους. Χωρίς αυτή τη γνώση, η ζωή μας είναι περιορισμένη, οι προσωπικές μας σχέσεις ανικανοποίητες, και οι δημιουργικές και εκφραστικές μας δυνατότητες μπλοκαρισμένες και σαμποταρισμένες. Είναι η κύρια αιτία των περισσότερων μπερδεμάτων στις σχέσεις.

Θα σπαταλούμε επίσης πολύ ενέργεια προκειμένου να καταπιέζουμε τους απαρνημένους εαυτούς, και αυτό θα μας κάνει λιγότερο ελκυστικούς. Προκειμένου να είμαστε ελκυστικοί, θα πρέπει να διαθέτουμε ένα δραστήριο ενεργειακό σύστημα. Είναι η ενέργεια μας που έλκει τους άλλους, και τους κρατά εκεί.

Η μέθοδος Zen Dialogue είναι μοναδική και αποκαλύπτει μια ιδιαίτερα σημαντική ιδιότητα που συχνά λείπει από πολλές άλλες μεθόδους. Μας δείχνει πώς μπορούμε να αναπτύξουμε αυτή την ιδιότητα που ονομάζεται Συνειδητός Εαυτός, και η οποία μας επιτρέπει να αγκαλιάζουμε όλα το κομμάτια, όλες τις όψεις του εαυτού μας.

Τι είναι το Συνειδητός Εαυτός;

Μια καλή παρομοίωση για την κατανόηση του Συνειδητoύ Εαυτού είναι εκείνη της «ορχήστρας» που περιέχει πάρα πολλά «όργανα». Τα όργανα του νου μας είναι οι υπο-προσωπικότητες ή οι«εαυτοί». Μέσω της ανατροφής και του προγραμματισμού από την κοινωνία, η έκφραση του εαυτού μας έχει περιοριστεί και χρησιμοποιούμε μόνο λίγα από τα όργανα της ορχήστρας της προσωπικότητάς μας. Επιπλέον, τα λίγα αυτά όργανα μπορεί να παίζουν με έναν τυχαίο, ασυντόνιστο τρόπο.

Ο Συνειδητός Εαυτός, ο οποίος αναπτύσσεται μέσω της κατανόησης και της εφαρμογής της μεθόδου Zen Dialogue, είναι σαν τον διευθυντή. Ο Συνειδητός Εαυτός, σαν τον διευθυντή, μπορεί να τονίσει το όργανο που χρειάζεται, και έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει όλη την ποικιλία των οργάνων της ορχήστρας. Η ορχήστρα της προσωπικότητάς μας μπορεί έτσι να παίζει συντονισμένα και με όλη τη δύναμη και τον πλούτο που διαθέτει.


Ζen Counselling

Είναι πολύ απλό να πετύχουμε βαθιές και εντυπωσιακές αλλαγές. Αυτό που χρειάζεται είναι η κατανόηση ότι είμαστε κάτι πολύ περισσότερο απ' ότι είχαμε μέχρι τώρα σκεφτεί. Η γνώση της αληθινής μορφής της προσωπικότητάς μας είναι το βασικό μέσο για τη διασφάλιση ότι οι σχέσεις μας θα γεμίσουν με σεβασμό και αγάπη, και ότι θα συνεχίσουν να διευρύνονται και να μας προσφέρουν βαθιά ικανοποίηση και βαθιά ενόραση ως προς την αληθινή φύση της ύπαρξης μας.

Το Ζen Counselling είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για τη βελτίωση των σχέσεων και την απελευθέρωση της έκφρασης των δυνατοτήτων κάθε ανθρώπου. Μας παρέχει επίσης τα μέσα για να κατανοήσουμε τους άλλους σε ένα βαθύ και γεμάτο ενόραση επίπεδο.

Κάθε υποπροσωπικότητα έχει το δικό της τρόπο έκφρασης, τη δική της «φωνή», και με την όλη διαδικασία μαθαίνουμε να της επιτρέπουμε να εκφραστεί. Η διαδικασία αυτή μας επιτρέπει να συνειδητοποιήσουμε συναισθήματα μας, για τα οποία πιθανώς δεν είχαμε καμιά απολύτως γνώση.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με μια στατιστική, οι 80 έως 90 από τις 100 σχέσεις χαρακτηρίζονται από τη διάθεση εκδίκησης των ατόμων προς τους γονείς, η οποία εκδηλώνεται έχοντας τον σύντροφο ως υποκατάστατο του γονιού!

Υπάρχουν τόσα πολλά άλλα κίνητρα που αποκαλύπτονται μέσα από το ΖΕΝ Counselling. Φανταστείτε όλα τα κρυφά κίνητρα που μας κινούν μέσα από το υποσυνείδητό μας. Τι πιθανότητες έχουμε να ζήσουμε μια βαθιά σχέση με κάποιον άλλον αν πρώτα δεν έχουμε κατανοήσει τους εαυτούς μας σε ένα βαθύ επίπεδο;

Ποιοι αληθινά καταλαβαίνουν ότι είναι πολύπλευρες υπάρξεις, μια σύνθεση διαφορετικών δυνατοτήτων και ιδιοτήτων; Πολύ λίγοι. Οι περισσότεροί μας δείχνουν στους άλλους ένα πολύ μικρό ποσοστό απ' ότι συμβαίνει μέσα τους.

Όταν κατανοήσουμε το σύστημα του Ζen Counselling, και μάθουμε να ακούμε τις υπο-προσωπικότητές μας με την τεχνική Ζen Dialogue, η ικανότητά μας να εκφραζόμαστε γρήγορα μεγαλώνει. Νοιώθουμε ενδυναμωμένοι και εντυπωσιασμένοι από το πόσο πολλά έχουμε μέσα μας, και που δεν είχαμε ποτέ φανταστεί.

Με το Ζen Counselling, γινόμαστε ικανοί να μεγαλώσουμε, να εξελιχθούμε. Ανακαλύπτουμε και «ξεκλειδώνουμε» τους πολλούς μας εαυτούς μόνοι μας ή μαζί με τους συντρόφους μας. Πρόκειται για την πιο γοητευτική, δυνατή και αστεία δραστηριότητα που μπορούμε να μοιραστούμε με το τόσο σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας, που είναι ο σύντροφός μας. Και τα συναισθήματα συμπόνιας, ενόρασης και εγγύτητας που αυξάνουν με κάθε συνεδρία είναι εντυπωσιακά.


© 2023 OPEN MIND
Υλοποιήθηκε από τη Webnode Cookies
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε