Δραστηριότητες

Ομαδική Αυτογνωσία ΖΕΝ


ΟΜΑΔΑ ZEN 
Ομάδα εξάσκησης στον καθιστό διαλογισμό ΖΑΖΕΝ και στον βαδιστικό διαλογισμό ΚΙΝ-HΙΝ.

ZEN INSIGHT 
Ομάδα εργασίας πάνω στο σημαντικότερο υπαρξιακό Κoan «Ποιος είμαι;» με τη μέθοδο Koan Process.

ZEN TAO
Ομάδα εργασίας πάνω στις Πέντε Ενέργειες που συνθέτουν τον δημιουργημένο κόσμο - Πέντε Βουδικές Οικογένειες - στην Εσωτερική Διάλυση και στον Μετασχηματισμό της Ενέργειας των Συναισθημάτων.

Ατομική Αυτογνωσία ΖΕΝ


ZEN COACHING

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αυτογνωσίας βασισμένο στις μεθόδους και διδασκαλίες του Open Mind, οι οποίες έχουν ως στόχο την αφύπνιση στον αληθινό εαυτό - στον συνειδητό πυρήνα της ύπαρξής μας. Η καλύτερη μέθοδος γι' αυτό είναι η εξάσκηση στο διαλογισμό Ζen, η οποία γίνεται βήμα - βήμα κάτω από προσωπική παρακολούθηση, έτσι ώστε να λύνονται όλες οι απορίες και να ξεπερνιόνται οι όποιες δυσκολίες.

Οι τρεις πυλώνες του Zen Coaching είναι:

 • Zen Meditation
 • Zen Mindfulness
 • Zen Koan Inquiry


ZEN COUNSELLING

Spiritual & Psychological Counselling

Ατομικές συνεδρίες εργασίας με όλες τις όψεις της προσωπικότητας και την ταυτόχρονη ενδυνάμωση της Επίγνωσης - του συνειδητού Εαυτού. Παράλληλα με την εξάσκηση του διαλογισμού Ζen μελετώνται και εφαρμόζονται οι διδασκαλίες του Open Mind, οι οποίες ρίχνουν άπλετο φως στο πρόβλημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Το θέμα της επίγνωσης, το θέμα του νου, το θέμα του εγώ και των πολλών πλευρών της προσωπικότητας, το θέμα του πονοσώματος και της ψυχολογικής σκιάς, αλλά και το θέμα των ανθρώπινων σχέσεων, αποτελούν τους τομείς εργασίας. 

Η όλη προσέγγιση είναι καθαρά βιωματική και η διανοητική επεξεργασία γίνεται με μόνο στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη πρακτική εφαρμογή.

"Ψυχολογική εργασία σε Πνευματικό πλαίσιο."  


MINDFUL BEING

 • Mindful Stillness - ZEN
 • Mindful Breathwork - NEIGONG
 • Mindful Movements - QIGONG


MINDFULNESS 24/7

Όλη η εργασία με τον εαυτό μας ξεκινά και τελειώνει με την παρατήρηση. Στο Open Mind την ονομάζουμε επίσης επίγνωση, προσοχή, ενσυνειδητότητα και Mindfulness. Πού είναι στραμμένη η προσοχή μας; Ζούμε με προσοχή; Προσέχουμε το παρόν, το εδώ και το τώρα; Για μας, η ζωή είναι θέμα επίγνωσης, είναι θέμα προσοχής. Σ' αυτό το πρόγραμμα βρίσκουμε κατεύθυνση και στόχο στην καθημερινή μας ζωή. Εξετάζουμε τη ζωή μας, προκειμένου να αποκτήσουμε μια πληρέστερη εικόνα του ποιοι είμαστε και πώς σχετιζόμαστε με πρόσωπα και πράγματα του κόσμου γύρω μας. 

Προσπαθούμε να δούμε τη σχέση μας με το χρόνο στην καθημερινότητα, αλλά και με το τέλος της ζωής μας, με τον θάνατο. Αν είχαμε μόνο ένα χρόνο για να ζήσουμε, πόσο σημαντικός γίνεται για μας; Το Mindfulness 24/7 βάζει τις βάσεις για μια νέα αντίληψη της παρούσας στιγμής στη ζωή μας μέσα από το Ζen και τις μεθόδους Morita και Naikan. H προσέγγιση είναι καθαρά βιωματική.

Η ατομική Αυτογνωσία ΖΕΝ γίνεται από κοντά και μέσω Skype.

Retreats • ZEN INSIGHT RETREAT
 • MOZHAO ZEN RETREAT
 • HUATOU ZEN RETREAT
 • ZEN TAO RETREAT
 • OPEN SPACE ZEN RETREAT
 • OPEN MIND ZEN RETREAT
 • OPEN HEART ZEN RETREAT

OPEN MIND 

Zen Way

Όλες οι μέθοδοι του Open Mind εφαρμόζονται μέσα στο πνεύμα μιας Integral προσέγγισης, δίνοντας την ίδια έμφαση στο προσωπικό και το υπερπροσωπικό, στο ψυχολογικό και το πνευματικό. Αυτό οδηγεί σε μια ολοκληρωμένη και ισορροπημένη εσωτερική εργασία, απομακρύνοντας τους κινδύνους μιας μονομερούς, ανισόρροπης ανάπτυξης.


Zen Way


Αν θέλετε να σας ενημερώνουμε για τις δραστηριότητες του Open Mind, εγγραφείτε στο Newsletter.

© 2022 OPEN MIND
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!