Zen Coaching


Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εσωτερικής εργασίας και αυτογνωσίας βασισμένο στις μεθόδους και διδασκαλίες του Open Mind, οι οποίες έχουν ως στόχο την αφύπνιση στον αληθινό εαυτό - στον συνειδητό πυρήνα της ύπαρξής μας. Η καλύτερη μέθοδος γι' αυτό είναι η εξάσκηση στο διαλογισμό zen, η οποία γίνεται βήμα - βήμα κάτω από προσωπική παρακολούθηση, έτσι ώστε να λύνονται όλες οι απορίες και να ξεπερνιόνται οι όποιες δυσκολίες. 

Παράλληλα με την εξάσκηση στο διαλογισμό Zen μελετώνται και εφαρμόζονται οι διδασκαλίες του Open Mind, οι οποίες ρίχνουν άπλετο φως στο πρόβλημα της ανθρώπινης ύπαρξης. Το θέμα της επίγνωσης, το θέμα του νου, το θέμα του εγώ και των πολλών πλευρών της προσωπικότητας, το θέμα του πονοσώματος, αλλά και το θέμα των ανθρώπινων σχέσεων, αποτελούν τους τομείς της εργασίας η οποία ξεδιπλώνεται σιγά - σιγά και περνάει από τη θεωρία στην πρακτική.


Οι τρεις πυλώνες του Zen Coaching είναι:

Meditation - Mindfulness - Inquiry


  • Zen Meditation

Η εξάσκηση στο Διαλογισμό Zen γίνεται μέσα από εβδομαδιαία μαθήματα, διάρκειας μιας ώρας το καθένα. Βοηθάει όσους θέλουν να μάθουν να ησυχάζουν τον νου και να αποκτούν πρόσβαση στη γαλήνη και διαύγεια της καθαρής επίγνωσης, η οποία καλύπτεται κάτω από την ασταμάτητη ροή των σκέψεων.

Είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση του άγχους είτε για την αναζήτηση της πνευματικής αφύπνισης και πραγμάτωσης, ο Διαλογισμός Zen έχει επιβεβαιωθεί μέσα στους αιώνες ως κορυφαία μέθοδος και πρακτική, και αποτελεί τον κεντρικό άξονα της εργασίας στα πλαίσια του Open Mind.


  • Zen Mindfulness

Mindfulness σημαίνει επίγνωση κάθε στιγμή των σκέψεων, συναισθημάτων, σωματικών αισθήσεων, και συμπεριφορών. Κύριο χαρακτηριστικό αυτής της μορφής εσωτερικής εργασίας είναι η αποδοχή, πράγμα που σημαίνει ότι παρατηρούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας χωρίς να τα κρίνουμε - χωρίς δηλαδή να πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας ῾῾σωστός῾῾ ή ᾽᾽λάθος῾῾ τρόπος να σκεφτόμαστε ή να νιώθουμε κάθε στιγμή. Όταν ασκούμαστε στο Mindfulness, οι σκέψεις μας καταλαγιάζουν μέσα στην επίγνωση της παρούσας στιγμής, χωρίς να ανατρέχουν στο παρελθόν ή να φαντάζονται το μέλλον.

Η εξάσκηση στο Zen Mindfulness αποτελεί προέκταση του Zen Meditation μέσα στην καθημερινή ζωή, 24 ώρες, 7 ημέρες την εβδομάδα. Περιλαμβάνει ολόκληρη τη ζωή μας μέσω παρατήρησης και μελέτης όλων των πλευρών του εαυτού μας με συγκεκριμένες ασκήσεις, εδραιώνοντας έτσι σταδιακά την επίγνωση μας στο αιώνιο Τώρα.


  • Zen Koan Inquiry

Το Koan Inquiry οδηγεί μέσα από συγκεκριμένα ερωτήματα στην κατανόηση του εαυτού και στην ανακάλυψη της αιτίας του πόνου και της δυστυχίας στη ζωή μας. Εστιάζεται στη διερεύνηση των πεποιθήσεων, των συναισθημάτων και των συμπεριφορών που εμποδίζουν την παρουσία της γαλήνης και της αρμονίας μέσα μας. Χωρίς αυτή τη διερεύνηση και εσωτερική εργασία κάθε γεύση ανοίγματος, αγάπης ή σοφίας, δεν μπορεί να σταθεροποιηθεί και να γίνει η μόνιμη πραγματικότητα μας, ακριβώς γιατί οι προγραμματισμοί του εγωϊκού εαυτού παραμένουν ανέπαφοι.

Τα ερωτήματα του Koan Inquiry έχουν την ικανότητα να ρίχνουν φως σε όλες τις πτυχές της προσωπικότητας, χωρίς βία και καταναγκασμό. Ο καθένας βλέπει αυτό που μπορεί να δει τη δεδομένη στιγμή, αλλά αυτή η όραση αρχίζει να αλλάζει το εσωτερικό οικοδόμημα του εγωϊκού εαυτού. Η υπέρβαση του και η σταθεροποίηση της συνείδησης στην υπερπροσωπική κατάσταση περνάει αναπόφευκτα μέσα από τη διαδικασία της αυτογνωσίας. Αυτογνωσία όμως χωρίς συστηματική διερεύνηση - Koan Inquiry - δεν υπάρχει.

Το Zen Koan Inquiry περιλαμβάνει προσωπική επεξεργασία των ερωτημάτων που δίνονται, και στη συνέχεια επεξεργασία των ερωτημάτων σε εβδομαδιαίες ατομικές συναντήσεις.

  • Basic Inquiries
  • Extra Inquiries
  • Insight Inquiries
  • Nondual Inquiries


Η όλη προσέγγιση του Zen Coaching είναι καθαρά βιωματική και η διανοητική επεξεργασία γίνεται με μόνο στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη πρακτική εφαρμογή.Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ατομικές συνεδρίες Zen Coaching, τηλεφωνήστε στο 6945497405.


Zen Way

© 2022 OPEN MIND
Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα!